A kormány fenntartja az éves elszámolást a háztartási méretű napelemes rendszerekre

2023. szeptember 11. 12:21
„A kormány a magyar családok oldalán továbbra is” – közölte Szentkirályi Alexandra hivatalos közösségi oldalán szeptember 9.-én. 
 
A kormány fenntartja az éves elszámolást a háztartási méretű napelemes rendszerekre
A kormányszóvivő úgy fogalmazott: „Megtartjuk az éves elszámolást a napelemes rendszereket üzemeltető családok számára!” A kedvezménnyel azok élhetnek, akik már benyújtott igényük alapján tervezik megvalósítani fejlesztéseiket – írták a Magyar Nemzet hírportálon.
 
Szentkirályi Alexandra azt is hozzátette,
 
a kormány így jövő évtől is fenntartja az éves elszámolást a háztartási méretű napelemes rendszerekre a telepítésüktől számított tíz éven át! A kormányszóvivő szerint az éves szaldó minden más megoldásnál több megtakarításhoz, alacsonyabb villanyszámlákhoz segíti a családokat.
 
Kiemelte:
 
„Brüszel elvárásával szemben, hogy 2024. január elsejével változtassuk meg az elszámolási rendszert, a magyar kormány most is a családok érdekeit választotta!”
Lehet, hogy egy kép erről: szöveg
Mindezek mellett a kormányszóvivő úgy folytatta: „Sőt, a kedvezőbb éves elszámolást alkalmazzuk a már üzemelők mellett azokra a háztartási erőművekre is, amelyek működtetői 2023. szeptember 7. éjfélig jelezték fejlesztési igényüket. Így a már előkészületben lévő fejlesztések is az éves szaldóban maradhatnak tíz éven át, ha a kivitelezésük legkésőbb 2025 végéig lezárul.”
 
Az áramfogyasztásukat saját termelésből fedezők elősegítik a sikeres energiaátmenetet, erősítik Magyarország energiafüggetlenségét – zárta sorait Szentkirályi Alexandra Facebook-posztjában.
 
forrás: agrotrend.hu
 
 

Kapcsolódó cikkek

Sztrájkolnak a Ryanair pilótái, több mint 80 járatot töröltek Belgiumban

2023. augusztus 14. 17:37
A brüsszeli Charleroi repülőtéren 88, augusztus 14-én és 15-én induló vagy érkező Ryanair járatot töröltek az ír diszkont légitársaság pilótáinak sztrájkja miatt – írta a The Brussels Times hírportál.
A Ryanair belgiumi pilótái és a fapados légitársaság között zajló nézeteltérés miatt ezen a nyáron kétszer is sztrájkba léptek a dolgozók: egyszer a július 15-16-i hétvégén, amikor mintegy 120 járatot töröltek, majd július 29-30-án, ami közel száz járatot érintett.

Fontos paksi bejelentést tett Szijjártó Péter

2023. szeptember 05. 13:24
Újabb fontos pillanatához érkezett a paksi bővítés azzal, hogy elkezdődött a leendő hatos blokk alatti talaj kitermelése is, ami az első lépése az építés előkészítési munkálatainak – jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.