A mesterséges intelligencia álomvilágába léphetünk be a Párisi Udvarban

2024. március 06. 15:25
A mesterséges intelligencia és a művészet kapcsolatát helyezi középpontba a Párisi Udvarban látható AIvolution című tárlat Budapesten.
A mesterséges intelligencia álomvilágába léphetünk be a Párisi Udvarban
AIvolution címmel nyílt új tárlat a Párisi Udvarban - Fotó: Cinema Mystica
 
A kiállítás bemutatja, hogy az egykor még távolinak gondolt Artificial Intelligence (AI) hogyan vált a jelenünkké, milyen hatással van az alkotói folyamatokra és a befogadói élményre – közölték a szervezők.
 
A Cinema Mystica új tárlatán digitális alkotások, immerzív vetített terek, nyomtatott szobrok, interaktív élmények és rövidfilmek láthatók.
Az installációk között vizuális élmények, többek között interaktív CyberPunk univerzum,
A Cyberpunk 2077 világa - KultúrParaszintetikus emlékkészítő és immerzív digitális katedrális is várja az érdeklődőket. Egy installáció részeként AI-avatárrá válhat a néző, és elmerülhet a világító mikroorganizmusok világában.
A mesterséges intelligenciáról látható tárlat a Párisi Udvarban
A március elejétől látogatható tematikus tárlat 14 hazai és nemzetközi digitális művész egyedi látásmódján keresztül mutatja be az AI kreatív forradalmát. A Global Illumination alkotókörhöz tartozó művészeken kívül ezúttal külföldi művészek, mások mellett Fabien Bouchard és Andy Thomas is meghívást kapott a csoportos kiállításra.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Eladták a 2008 óta üresen álló parádfürdői kastélyt

2023. január 23. 12:36
Hosszú elhagyatottság után gazdája lett a parádfürdői kastélynak. Az ingatlan kikiáltási ára 176,5 millió forint volt, az új tulajdonosnak ennél valamivel olcsóbban sikerült hozzájutnia.
Parádfürdő egyik legszebb épülete hosszú évek óta aludta Csipkerózsika-álmát. A kastély a Tarna patak völgyében, a jobb parton emelkedő dombhát tetején épült. Kikiáltási ára 176,5 millió forint volt – írja a heol.hu.
 
Mudriczki József, Parád polgármestere közölte, hogy tudomása szerint 170 millió forintért kelt el az épület, de egyéb információ megosztására nem jogosult.

Ennyi lesz márciustól a Budapest-bérlet ára

2024. január 31. 16:22
Hétfőn (jan.29.) bejelentették, hogy nemcsak hogy megmarad a Budapest-bérlet, de a megyei és az országbérletek Budapesten való elfogadásával összefüggésben még csökkentik is az árát: márciustól a teljes árú bérletek 8950 forintba kerülnek majd.