A pannonhalmi borvidék borait értékelték

2024. április 18. 15:58
A tizennyolc bíráló 52 fehér, 9 rozé és 23 vörösbort értékelt egy 100 pontos skálán.
A pannonhalmi borvidék borait értékelték
Egy-egy korty borból vizsgálta különböző szempontok alapján a szakértő zsűri annak megjelenését, illatát, zamatát csütörtök délelőtt a Pannonhalmi Borvidéki Borversenyen a győrújbaráti Timaffy László Művelődési Házban.
Győrújbarát – Wikipédia
A zsűrit Pécsinger János, a hegyközség elnöke és Kóbor Attila a rendezvénynek helyet adó település polgármestere köszöntötte. Az eredményhirdetésre, díjak, elismerések átadására pénteken kerül sor.
 
agrotrend.hu / kisalfold.hu

Kapcsolódó cikkek

Éhen halunk, vagy megmentjük a méheket? – az EU új tervvel állt elő

2023. január 26. 12:38
Meg kell állítani a beporzók számának csökkenését.
 
A méhek és más beporzók számára az EU végrehajtó szerve olyan útvonalakat határozott meg, amelyeken élelem és menedék után kutatva zavartalanul röpülhetnek Európa-szerte - írta meg a napi.hu
 
Meg akarják menteni a növénytermesztés szempontjából létfontosságú rovarokat a kihalástól
A Reuters szerint jelenleg minden tizedék méh- és pillangófajt, valamint minden harmadik zengőlégyfélét a kihalás veszélye fenyegeti.

Haltermelők: bőséges lesz a halkínálat karácsonykor

2023. december 07. 16:27
Bőséges lesz a karácsonyi halkínálat. A csapadékos időjárás kedvezett a haltermelőknek, így az idén jobb eredményt értek el, mint az elmúlt évben – közölte Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (Ma-Hal) elnöke az MTI-vel.
 
A termelők az idén 10-12 százalékkal alacsonyabb áron értékesítik a halat – mondta el Németh István, aki egyben a Tógazda Halászati Zrt. elnök-vezérigazgatója.