Az év végig megkétszerezi napenergia-termelő kapacitásait a Budapesti Közművek

2024. április 19. 14:53
Az év végig megkétszerezi napenergia-termelő kapacitásait a Budapesti Közművek – közölte a társaság pénteken az MTI-vel.
Az év végig megkétszerezi napenergia-termelő kapacitásait a Budapesti Közművek
A BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. azt közölte, hogy a saját szakembergárdájukra támaszkodva számos telephelyén létesítenek napelemes kiserőműveket.
 
Hozzátették, hogy a fejlesztések megalapozásaként a Budapesti Közművek 2023-ban nyílt közbeszerzési eljárás eredményeként napelemmodulokat, invertereket, tartószerkezeteket vásárolt.
A telepítések még az idén – az engedélyezési folyamatokat is figyelembe véve – teljeskörűen megvalósulnak, összesen több mint tucatnyi telephelyen közel 500 kW lesz a Budapesti Közművek különböző divízióinak (FŐTÁV, FKF, FŐKERT, BTI, FŐKÉTÜSZ) üzemi épületei tetőszerkezetein elhelyezett termelő kapacitás.
 
A Budapesti Közművek napelemei által termelt zöld áram évente több mint 200 tonna üvegházhatású gáz kibocsátásának elkerülését fogja eredményezni – áll a közleményben.
 
forrás:agrotrend.hu / MTI

Kapcsolódó cikkek

Fontos határidő közeleg a szőlő szaporítóanyag-előállítók és forgalmazók számára

2023. április 18. 11:26
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) arra hívja fel a szőlő szaporítóanyag-előállítással és forgalmazással foglalkozók figyelmét, hogy tevékenységüket május 20-ig kell bejelenteniük a Nébih honlapján megtalálható szemlebejelentő lapon. Segítségképpen hasznos információkat osztottak meg az egyes tevékenységekkel, az űrlapok letöltésével és beküldésével, valamint a származási igazolványokkal és a szőlőiskolai nyilvántartással kapcsolatban.

80 focipálya is elférne Európa legnagyobb üvegházában

2024. február 13. 14:47
Ez az üvegház nemcsak nagy, hanem üzemeltetése környezettudatos is.
 
Európa legnagyobb üvegházában 80 futballpálya is elférne, és a paradicsomtól a vágott virágig többféle növényt termesztenek benne – hangzik el DW News riportjában.