Dinamikus árplafon jöhet a benzinnél

2024. április 25. 15:34
Lantos Csaba, energiaügyi miniszter beszélt az üzemanyagárakról.
Dinamikus árplafon jöhet a benzinnél
A cél az volt, hogy a régiós átlagnak megfelelő legyen a benzinár – mondta Lantos Csaba energiaügyi miniszter a Della műsorában.
 
Hozzátette, hogy most a régiós átlagtól most valamivel feljebb vannak az üzemanyagárak. A kormány vizsgálja, hogy a különbség indokolttá teszi-e beavatkozást.
 
Ez az egyik kérdés, amiről a szerdai kormányülésen döntés születik – emelte ki.
 
Az biztos, hogy fix, rögzített árplafon nem lesz. Ha lesz valami, akkor egy dinamikus árplafon jöhet, hiszen dinamikusan változik a régiós átlagár is – mondta Lantos Csaba.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

A munkáltatók 72,5%-ánál nincs rendben a munkavédelem

2024. április 05. 14:44
2022-ről 2023-ra az ellenőrzött munkáltatók száma kismértékben csökkent, ám azon munkáltatók száma, ahol szabálytalanságot fedezett fel a hivatal, nőtt – derül ki a munkavédelmi hatóság 2023. évi ellenőrzési tapasztalatairól szóló márciusban publikált jelentéséből.

Jó, ha időben tájékozódik, mert több vonalon nem járnak a vonatok

2023. augusztus 02. 15:15
Kedden sok vonalon a vonatok helyett pótlóbuszok közlekednek és néhány szerelvény nem jutott el a végállomásra, mert menet közben meghibásodott.
 
A MÁV–Volán-csoport augusztus 1-től tíz regionális vasútvonalon szüntette meg a közlekedést, mert indoklásuk szerint a jármű- és az emberállomány sem elégséges. Az érintett útvonalakon pótlóbuszok veszik át a vonatok szerepét. A MÁV honlapján már elérhető a „közlekedési módváltásban” érintett vasútvonalak 08.01.-től érvényes menetrendje.