Elkezdődött a leghosszabb romániai vasúti alagút fúrása

2024. március 06. 14:36
Elkezdődött az eddigi leghosszabb, 6,9 kilométeres romániai vasúti alagút fúrása Ürmösön kedden - írja az economedia.ro.
Elkezdődött a leghosszabb romániai vasúti alagút fúrása
Az eddigi csúcstartó a Brassó-Bodzaforduló vonalon, Keresztvárnál található, 4,4 kilométer hosszú. Az ürmösi alagút a Brassó-Segesvár vasútvonal Apáca és Kaca közti szakaszán lesz. Az alagútfúrás a vasútvonal korszerűsítésének része, amelynek eredményeként a jelenlegi 43 kilométeres nyomvonal 28 kilométerre csökken.Ehhez egy másik, 5 kilométeres alagutat is fúrnak Rákos község területén.     "Ez az első alkalom, amikor a CFR (a román állami vasúttársaság) egy TBM Tunnel Boring Machine berendezéssel végez alagútfúrást" - idézi az economedia.ro Ionut Savoiut, a szállításügyi minisztérium államtitkárát, aki jelen volt a munkálatok ünnepélyes megkezdésénél.
Elkezdődött a leghosszabb romániai vasúti alagút fúrása. | Hírek |  infoNógrád
Az Apáca és Kaca közti vasúti szakasz korszerűsítését a görög Aktor vezette konzorcium végzi. A beruházás értéke 2,7 milliárd lej (215,05 milliárd forint).
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

EKF: több mint egymilliárd forint pályázható meg a negyedik negyedévben

2022. november 28. 12:44
Több mint egymilliárd forint pályázati forrás áll rendelkezésre a negyedik negyedévben a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa program (EKF) keretében. A pénz program- és konferenciaszervezésre, utcaképfejlesztésre fordítható.
A konferenciaszervezést támogató pályázat révén olyan programok valósulhatnak meg, melyek során az adott téma szakértői, nemzetközi érdeklődésre számot tartó képviselői osztják meg a tudományos-művészeti eredményeket a szakmai és az érdeklődő nagyközönséggel. A pályázat keretösszege 100 millió forint, a benyújtási határidő december 7. – áll az EKF program szervezői által hétfőn kiadott közleményben.

Az egymilliomodik vendégéjszakát ünnepelte Hajdúszoboszló

2022. november 22. 16:12
Ez év október 26-áig már 308 ezer vendég töltött el összesen egymillió vendégéjszakát Hajdúszoboszlón, ahol a gyógyfürdő és az Aqua-Palace élményfürdő is nyitva marad télen, változatlan kínálat mellett.
 
Hajdúszoboszlón két nehéz évet követően sikeres lesz a 2022-es év, ezt támasztja alá az eddigi jelentős vendégforgalom is. Míg 2021-ben 253 ezer vendég által 842 ezer vendégéjszaka realizálódott a fürdővárosban, ez év október 26-áig már 308 ezren töltöttek el egymillió vendégéjszakát a Hajdúszoboszlói Turisztikai Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint.