Érik a magyar kukoricafajta Kirgizisztánban

2023. szeptember 06. 14:06
Magyar hibrideknek köszönhetően terem a kukorica Kirgizisztánban – írta közösségi oldalán Nagy István, agrárminiszter.
Érik a magyar kukoricafajta Kirgizisztánban
A Kirgizisztánban tartózkodó miniszter szerint a hazai nemesítők előtt nagyon komoly lehetőségek nyílnak Kuntu település térségében.
„A magyar vetőmag behozatal dinamikusan növekszik a közép-ázsiai országban és a magyar nemesítések regisztrációja is szépen bővül” – tette hozzá.
 
forrás: agrotrend.hu

Kapcsolódó cikkek

Változások a műtrágyák és termésnövelő anyagok engedélyezésében – szerezz infót az AGROmashEXPO-n!

2023. január 27. 17:38
Forduljon bizalommal a CerTrust Kft. bejelentett szervezethez, találkozzunk az AGROmashEXPO-n!
 
2022-ben az "EK-műtrágyák" forgalmazására vonatkozó 2003/2003/EK rendeletet az uniós termésnövelő anyagok forgalmazását szabályozó (EU) 2019/1009 rendelet váltotta fel, amely további termésnövelők, pl.: növényi biostimulánsok, szerves trágyák, talajkondicionálók, meszező anyagok, és inhibitorok forgalomba hozatalát is lehetővé teszi az EU közös piacán. Az új rendelet szerinti tanúsításban nyújt segítséget a hazai alapítású CerTrust Vizsgáló és Tanúsító Kft.

Szerviz a térség gazdáinak

2023. április 25. 08:32
Zalaszentgrót térségében nem is gépszerelő műhelyre, hanem komplex szervizbázisra volt szükség, ami azonnal képes hatékonyan segíteni a gazdáknak, ha egy munkagépük meghibásodna, hallottuk Németh Zsuzsannától, a projekt megvalósítását javasló Zala Vidékőrző és Kulturális Egyesület elnökétől, aki összeállította a térség agrárgazdaság-fejlesztési és agrároktatási-felnőttképzési programját.