Fényfestéssel világítják meg a Skanzen több száz éves épületeit ezen a hétvégén

2024. április 04. 15:57
Kandela néven új szemléletű zenei és fényművészeti fesztivált rendeznek május 30-tól június 1-ig a szentendrei Skanzenben a Fonó, a PajtaKult, független fényművészek és a Szabadtéri Néprajzi Múzeum együttműködésében.
Fényfestéssel világítják meg a Skanzen több száz éves épületeit ezen a hétvégén
Húsvétvasárnap és húsvéthétfőn sok-sok kézműves foglalkozással, a keresztény kultúrkörhöz kapcsolódó hagyományok megjelenítésével és tavaszváró mulatsággal keltette életre a Szabadtéri Néprajzi Múzeum a régi falusi ünnepeket.
Húsvéti locsolkodás a szentendrei Skanzenben - ORIGO
Az éves programkínálat tovább bővül egy teljesen új tematikus hétvégével. A Skanzen más fényben című – a Fonóval, a Fényfestőkkel és a Pajtakulttal együttműködésben megvalósuló – programsorozat alatt egyedi fényalkotásokkal, nagykoncertekkel, táncházakkal és különleges dunakanyari gasztronómiai kínálattal várja majd a múzeum május utolsó hétvégéjén a kilátogató családokat és a baráti társaságokat.
Less be velünk a Szentendrei Skanzen Erdély épületegyüttesének kulisszái  mögé! - Csodahelyek.hu
A Kandela – Skanzen más fényben fesztivál középpontjában a hagyományok tisztelete mellett a múzeum több száz éves épületeinek újszerű fényművészeti bemutatása áll. A hétvége során a közönség számos, világszinten ismert hazai fényművész alkotásával találkozhat.
Hétvégétől várja látogatóit a szentendrei Skanzen - Szentendrei Médiaközpont
A program zenei házigazdája, a Fonó olyan művészeket visz Szentendrére, akik a hagyományos népzenét a modern muzsikával ötvözik. A Kandela nyitónapján Szabó Balázs Bandája ad koncertet, június 1-jén szombaton az idén 50 éves Vujicsics együttes lép a Skanzen amfiteátrumi színpadára.
Május 22-től látogatható a Skanzen Erdély kiállítása » I Love Dunakanyar
Késő este a Skanzen erdélyi főterén világzenei csemegék várják az érdeklődőket: május 31-én az iráni származású, Berlinben élő világhírű ütőhangszeres, Mohammad Reza Mortazavi tombakjátéka, másnap a lengyel Motion Trió műfaji határokat feszegető harmonikakoncertje.
Szentendrei Skanzen, Erdélyi tájegység
A PajtaKult csapata a "kultúra újragondolva, a régi az új" elvét követve lakja be a pajtákat, tereket. A fesztivál nulladik napján napközben szakmai programokat szerveznek kerekasztal-beszélgetések, konferencia-előadások formájában, amelyeken betekintést engednek a PajtaKult által eddig elért eredményekbe és az összefogás jövőjébe.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Átadták a felújított tiszadobi Andrássy-kastélyt

2023. december 08. 16:12
A teljes rekonstrukción átesett tiszadobi Andrássy-kastélyban két kiállítást alakítottak ki. Az egyik bemutatja a XIX. század végi életmódot, az emeleten pedig idősebb Andrássy Gyulának és ifjabb Andrássy Gyulának állítottak emléket.

Elindul a bulivillamos, újranyit a Merlin Színház – így ünnepli Budapest a 150. születésnapját

2023. október 17. 16:09
A 150 éves Budapest igazi meglepetéssel készül a városlakóknak. Tizenkét év után újra életre kel a főváros ikonikus épülete, a Merlin Színház, birtokba vehetjük a Városháza udvarát, elindul a bulivillamos és új sétány nyílik a Károly körút és a Városház utca között.