Halálos szalmonella érkezett az ukrán baromfihússal!

2024. április 10. 13:07
Halált is okozhat az a szalmonella-változat, mely ukrán baromfihússal érkezett Európába.
Halálos szalmonella érkezett az ukrán baromfihússal!
Az Európai Unióban és az Egyesült Királyságban jelentkező szalmonella-fertőzésekről számolt be az EFSA, az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság. A megbetegedések közül egy halált okozott – írja az agrarheute. Az EFSA közölte, hogy a fertőzések forrása szennyezett ukrán baromfihús volt.
 
Huszonhárman kerültek kórházba, hatan szenvedtek vérmérgezést, az Egyesült Királyságban pedig egy ember még meg is halt, miután szalmonella-pozitív ukrán baromfihúst evett. Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) szerint 2021 szeptembere óta összesen mintegy 500 fertőzést regisztráltak.
 
Az EFSA szerint az emberek Ukrajnából származó fagyasztott csirkemelltől fertőződtek meg.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Külföldön feleannyiért lehet eladni a tokajit, mint itthon

2023. július 05. 16:13
A borok értékesítési ára 6 százalékkal emelkedett egy év alatt.
 
Az AKI PÁIR adatai szerint a belföldön termelt és belföldön értékesített földrajzi jelzés nélküli, valamint az oltalom alatt álló földrajzi jelzéssel ellátott borok értékesítési ára 6 százalékkal 27 ezer Ft/hl-re emelkedett 2023. január–május között az előző év azonos időszakához képest. Az oltalom alatt álló földrajzi jelzéssel ellátott borok közül a fehérborok feldolgozói értékesítési ára 16 százalékkal 25,6 ezer Ft/hl-re növekedett, míg a vörös- és rozéboroké nem változott számottevően (28,2 ezer Ft/hl) – derül ki az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) jelentéséből.

Tejfehérje alapú élelmiszer- és tápszerösszetevőket fejlesztenek Magyarországon

2023. március 16. 11:34
Tejfehérje-alapú, speciális célú élelmiszer- és tápszerösszetevőket fejleszt 996,44 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás felhasználásával a Sole-Mizo Zrt. vezette konzorcium.