Idén is indulnak zarándokvonatok a csíksomlyói búcsúba

2024. február 01. 16:56
Idén is elindul a Boldogasszony és a Misszió zarándokvonat a Misszió Tours Utazási Iroda és a MÁV-Start közös szervezésében a csíksomlyói pünkösdi búcsúba.
Idén is indulnak zarándokvonatok a csíksomlyói búcsúba
A szervezők csütörtöki sajtótájékoztatóján Mosóczi László, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója elmondta: a vasúttársaság és az utazási iroda 2011 óta tartó együttműködése alatt harminc vonattal 23 ezer zarándokot utaztattak. A csíksomlyói búcsúba 11. alkalommal szerveznek közösen vonatos zarándoklatot.
 
Megjegyezte: a MÁV folyamatosan fejleszti a menetrend szerint Erdélybe közlekedő vonatok szolgáltatásait is.
 
Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke arról beszélt: a szövetség és az utazási iroda hat éve kialakított kapcsolatának köszönhetően évről évre utazhatnak a zarándokvonaton fiatalok, és mára a Rákóczi Szövetség egyik legnépszerűbb ifjúsági programjává vált a vonatos zarándoklat.
Idén is indulnak zarándokvonatok a csíksomlyói búcsúba
Az idei zarándoklaton négy vonatkocsi telik majd meg középiskolásokkal, akik Magyarországról, illetve a Kárpát-medencéből érkeznek. Emellett a Magyar Diaszpóra Tanácsnak és a kormánynak köszönhetően a világ különböző pontjain élő magyar diaszpórából – Új-Zélandról, Buenos Airesből, Kanadából és számos nyugat-európai országból – érkező fiatalok is részt vehetnek a zarándoklaton.
 
Budai László, a Misszió Tours Utazási Iroda ügyvezető igazgatója ismertette: a csíksomlyói zarándokvonatok mellett idén is indul a Fekete Madonna zarándokvonat Lengyelországba júniusban.
 
Zarándoklataik közül kiemelte továbbá a Ferenc pápa budapesti apostoli útjának évfordulójára a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) által meghirdetett római zarándoklatot, amelyen az utazási iroda szervezésében autóbusszal és repülővel, valamint Bátor Botond pálos szerzetes vezetésével motorral is részt tudnak venni a zarándokok.
 
A zarándoklatok teljes programja megtalálható a missziotours.hu oldalon.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Újfajta csalás bukkant fel a magyar szálláspiacon, így próbáltak lehúzni egy motelt

2024. március 21. 16:54
Nagy értékű szobafoglalás, reptéri transzferrel egybekötve. Megérkezik a gép az USA-ból, ám némi bonyodalom adódik a beléptetésnél. A külföldi utas kölcsön kér az ügyintézés miatt a szálláshely által delegált sofőrtől – hihető történetnek tűnik, valójában csak egy jól kifundált csalásról van szó.

Élményszigetek, virtuális közösségi tér és ingyenes egészségszűrés a megújult Utazás+ Kiállításon

2024. február 16. 19:37
Megújult formában és tartalommal rendezik meg az Utazás+ Kiállítást február 22-25. között a Hungexpón, a Budapest Boat Show-val, a Karaván Szalonnal, az E-bike Test&Show-val egy időben. Az eseményt beharangozó sajtótájékoztató ízelítőt adott az inspiráló programból és a két díszvendég kínálatából.