Idén is lesz Gerecse 50, indul az online nevezés

2023. február 09. 14:16
A teljesítménytúrázók egyik legismertebb rendezvénye a Gerecse 50 idén is tavaszköszöntő megmérettetésre hívja a tapasztalt kilométergyűjtőket, az első teljesítménytúrájukra készülőket, az idősebbeket, a fiatalokat és a családdal érkező legfiatalabbakat április 15-én, szombaton.
 
A 41. Gerecse 50 teljesítménytúrára készül a Magyar Természetjáró Szövetség és az alapító Komárom-Esztergom Megyei Természetjáró Szövetség, hogy folytatva az évtizedes hagyományokat, az ország második legidősebb teljesítménytúrája az idei évre ismét megújuljon egy kicsit.
Idén is lesz Gerecse 50, indul az online nevezés
A már klasszikus távok, az 50, 30, 20 és 10 kilométeres túrák induló- és érkezőpontja idén is Tatabánya lesz, ám kihasználva a város fejlődését és fejlesztéseit, az idei évtől a Gerecse 50 rajtközpontjának és a célnak is a felújított, modern és rendezvényekhez ideális Megyeháza tér ad otthont.
 
A túrákra a megszokott módon, online lehet nevezni február 1-jétől, kizárólag a rendezvény honlapján.
 
A túrákon továbbra sem a beérkezés sorrendje számít, hanem a szintidőn belüli teljesítés, amihez a digitalizált ellenőrzőpontok adnak segítséget az idei évben is.
 
A leghosszabb táv sikeres teljesítéséért a megszokott fém jelvény jár, a rövidebb távok időn belüli beérkezői fa kitűzőt kapnak. Minden résztvevő online oklevelet tölthet le magának, amit a szervezők a környezet védelme érdekében idén sem nyomtatnak ki a várhatóan több ezer túrázó számára.
 
További infók: gerecse50.hu
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Ezernél is több csapat indul a csabai kolbászfesztiválon

2023. október 10. 15:24
Október 19-22. között 26. alkalommalrendezik meg a Csabai Kolbászfesztivált a CsabaParkban, ahol fellép többek közt a Halott Pénz, Dzsúdló, Rúzsa Magdi, Boban Markovic és Azahriah is - közölték a szervezők. A fesztivál legnagyobb attrakcióinak évről évre a különböző gyúróversenyek számítanak, amelyekre összesen ezernél is több csapatot várnak.
 

Egy település, ahol az utakat a természethez igazítják

2022. november 18. 10:31
Az önkormányzat az út nyomvonalát úgy tervezte, hogy az kikerülje a fákat.
Rácalmás a Duna jobb partján, Budapesttől csupán hatvan kilométerre lévő kisváros. Karnyújtásnyira van a magyar puszta, közel a Velencei-tó, az egykori királyi koronázóváros, Székesfehérvár, a Balaton, de az érdeklődő turista helyben is számos látnivalót talál. A város kiemelt figyelmet fordít környezetére és élővilágára.