Ismét drágul a magyarok kedvenc sajtja

2024. április 22. 15:10
A szakértő szerint hamarosan újabb élelmiszerár-emelkedés várható.
 
Bár az utóbbi hetekben érezhető volt, hogy az élelmiszerek drágulása megállt, a szakértők szerint a következő hónapokban ismét áremelkedésekre kell felkészülnünk.
Ismét drágul a magyarok kedvenc sajtja
A fogyasztók árérzékenysége továbbra is jelentős mértékű, soha nem látott kereslet tapasztalható az akciós termékek iránt – írja az index.hu.
 
Az ATV Híradó stábja minden hónapban bevásárol, és összehasonlítja az árakat a korábbiakkal. Legutóbb több alapvető élelmiszer árát is megvizsgálták.
 
Most azt tapasztalták, hogy az előző évi árhoz képest 120 forinttal csökkent a száraztészta ára, valamint a paradicsomért, a tejfölért, a margarinért és a kenyérért is kevesebbet kellett fizetniük, a sertéspárizsi ára változatlan maradt, viszont a trappista sajt drágult, aminek a kilogrammonkénti ára jelenleg 2490 forint volt.
élelmiszer
Egyre többen keresik az akciós termékeket – fotó: freepik.com
 
Az ATV munkatársai a bevásárlás során 2023 májusához képest összességében majdnem ezer forinttal kevesebbet költöttek.
 
Raskó György agrárközgazdász elmondta, egyre inkább elválik a szegényebb réteg vásárlóereje a magasabb jövedelműekétől, és így a minőségi élelmiszerek drágulnak jobban, a kevésbé minőségi és „márka nélküli" termékek esetében viszont az alacsonyabb árak és az akciózások jellemzőek.
A magyarok kedvenc sajtja mutatja, mennyire drága lett minden - Portfolio.hu
A szakértő arra is felhívta a figyelmet, hogy bár az utóbbi hetekben megállt az élelmiszerárak drágulása, a következő hónapokban újra emelkedésére lehet számítani.
 
"A fogyasztók árérzékenysége nagyon jelentős mértékű napjainkban is. Abból vonjuk le ezt a következtetést, hogy az akciós termékek iránt soha nem látott kereslet tapasztalható. Egyre nagyobb vásárlóréteget tesznek ki azok, akik kifejezetten az akcióban lévő termékeket keresik, és azokat részesítik előnyben" – fogalmazott Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

AM-ÁLLAMTITKÁR: EGYSÉGES UNIÓS TÁPÉRTÉKJELÖLŐ RENDSZERRE VAN SZÜKSÉG

2022. december 12. 09:44
Zavart okoz az uniós piacon az élelmiszerek csomagolásán található tápértékjelölések túlkínálata, ezért az Európai Bizottság (EB) bevezetne egy harmonizált rendszert (FOPNL), amelyet Magyarország is támogat - közölte az Agrárminisztérium (AM) élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára pénteken Budapesten.
 
Nobilis Márton a Táplálkozás, életmód, testmozgás Platform (TÉT) szakmai fórumsorozatán hangsúlyozta, hogy az új tápértékjelölési rendszer nem jelenthet hátrányt a hagyományos élelmiszereknek, és kialakításánál figyelembe kell venni az egyes tagállamok étkezési kultúráját. Hozzátette azt is, az új rendszer nem vezetheti félre a fogyasztókat, az egységes belső piac és az egyenlő verseny érdekében kell működnie és önkéntesnek kell lennie.

Göcsej zöld aranyaként is emlegetik, finom, egyben egészséges a tökmagolaj

2023. május 15. 11:38
A rendszerváltás sokakat tett kényszervállalkozóvá, így történt ez a milejszegi Szak Gáborral is, aki akkor kezdett el főállásban olajtöktermeléssel foglalkozni.
 
Nem túlzás, ha azt mondjuk: azóta egyfajta göcseji sikertörténet az övé – no és persze, a családjáé, mert egy családi vállalkozásról beszélünk.