Jön az első FoodTechShow!

2024. április 04. 13:34
A NAK élelmiszeripari gép- és technológiai kiállítást rendez 2024. április 9-10.-én, Budapesten, a "Millenáris B épület – Nagycsarnok"-ban.
Jön az első FoodTechShow!
Az élelmiszeripar számára több, mint 400 milliárd forintnyi pályázati forrás nyílik meg a következő időszakban. A támogatások hatékony felhasználása és a tervezett beruházások sikeres megvalósítását segítve a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara április 9-10. között élelmiszeripari gép- és technológiai kiállítást szervez „FoodTechShow" néven.
 
A kiállításon az élelmiszeripari fejlesztéseket tervező vállalkozások megismerhetik:
  • a legkorszerűbb technológiákat, gépeket és berendezéseket,
  • valamint az építészeti és épületgépészeti, illetve termelésirányítási megoldásokat.
Emellett szakmai előadások, kerekasztal beszélgetések, műhelyviták is várják majd az érdeklődőket, ahol az élelmiszeripar szerepéről, jelenlegi helyzetéről és jövőbeli kilátásairól, a termékek bel- és külpiacra jutásáról is szó esik majd.
 
A kiállításon kiemelt figyelmet kapnak az Ipar 4.0-ás megoldások, a digitalizáció és az automatizáció, valamint a robottechnika, mint a versenyképesség mozgatórugói.
 
A rendezvény időpontja 2024. április 9-10., a helyszíne pedig Budapest, Millenáris B épület – Nagycsarnok.
 
A rendezvény a látogatók számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni itt lehet.
A rendezvény honlapja: foodtechshow.info
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Magyar sajtkülönlegességek taroltak a világversenyen

2024. január 26. 14:59
Nemzetközi elismerésben részesültek a hazai sajtkülönlegességek. A múlt évben Norvégiában megrendezett World Cheese Awards-on összesen 11 hazai sajt ért el dobogós helyezést. A sajtkészítők sokat tanultak a Magyar Sajtkészítők Egyesülete és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által szervezett hazai és külföldi képzéseken és tanulmányutakon, és az ott megszerzett tudást mindennapi tevékenységük során kiválóan alkalmazzák.

Répa, retek... Ezzel az 5 zöldséggel indítsd a vetési szezont!

2024. február 12. 13:13
A sárgarépa, a retek, a fejes saláta, a zöldborsó és a petrezselyem is vethető hamarosan! Vess hát pár pillantást rájuk cikkünkben.
 
Répa, retek, mogyoró... Ismerjük a régi mondókából. A répa és a retek pedig igazán aktuális most is, hiszen amint elmúlnak a talaj menti fagyok, már kerülhetnek is a vetőmagok a talajba. De nem csak a sárgarépát és a retket lehet már ilyen korán elvetni. Minden olyan magot bátran elvethetünk, amelyik alacsony hőmérsékleten is képes csírázni, és az átmeneti fagyok sem tesznek benne kárt. Így hát hamarosan eljön az ideje a sárgarépa, a hónapos retek, a petrezselyem, a fejes saláta és a borsó vetésének is.