Kóser tejtermékekkel az európai piacot célozza az Alföldi Garabonciás Kft. új tulajdonosa

2024. március 20. 17:12
Tejfeldolgozót vett az EMIH - Magyar Zsidó Szövetség.
 
Megvásárolta a húszéves múltra visszatekintő Alföldi Garabonciás Kft.-t az EMIH – Magyar Zsidó Szövetség. A tejfeldolgozó sikeres működtetésén túl céljuk, hogy a zsidó közösségek számára kóser tejtermékeket biztosítsanak.
Kóser tejtermékekkel az európai piacot célozza az Alföldi Garabonciás Kft. új tulajdonosa
Közleményükben azt írták, terveik között a kézműves jellegű, kecske- és tehéntejből készült Garabonciás-termékek prémium minőségének gondos őrzése mellett jelentős fejlesztések is szerepelnek.
 
"A Garabonciás missziójához híven folytatjuk a kiváló minőségű tejtermékek gyártását, és új termékekkel is szeretnénk megjelenni. Emellett modernizáljuk a meglévő kecskefarmot, és saját tejelő szarvasmarha telep kialakítását is tervezzük, hogy a tejalapanyagot állandó és kiváló minőségben, saját forrásból tudjuk majd biztosítani" – idézték a közleményben Hetényi Csabát, az kft. új ügyvezetőjét.
Hamarosan új kóser tejtermékek fognak készülni Magyarországon - Neokohn
Hozzátették: több lépcsőben fejlesztik majd az üzemet. Céljuk, hogy öt éven belül jelentősen növeljék a jelenleg feldolgozott tej mennyiségét.
 
Az EMIH-nek a vállalkozás sikeres működtetésén túl kiemelt célja az is, hogy a hazai és európai zsidó közösségek számára kiváló minőségű kóser tejtermékeket biztosítson.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Uniós földrajzi árujelző oltalmat kapott a Keleméri bárányhús

2022. december 30. 12:04
Az Európai Bizottság jóváhagyta a Keleméri bárányhús elnevezés felvételét az oltalom alatt álló eredetmegjelölések uniós nyilvántartásába - közölte a brüsszeli testület kedden.
 
A közlemény szerint a földrajzi oltalom csak az Ile-de-France vagy Suffolk apaállatoktól származó, és választástól a vágásig Kelemér község közigazgatási határának területén belül tartott és nevelt bárányhúsra vonatkozhat. Az anyajuhok nem lehetnek racka, cikta, cigája fajtájú állatok. A bárányok vágáskori életkora legfeljebb 120 nap, élő testtömegük nem haladhatja meg a 40 kilogrammot - írták.
 

ÚJABB INTÉZKEDÉS AZ INFLÁCIÓ LETÖRÉSE ÉRDEKÉBEN: KÖTELEZŐ AKCIÓZÁST VEZET BE A KORMÁNY

2023. április 21. 12:38
A Gazdaságfejlesztési Minisztérium és az Agrárminisztérium közös közleménye
 
A háború és az elhibázott szankciós politika Európa szerte eddig nem látott inflációhoz vezetett. A Kormány célja, hogy a szankciók sújtotta gazdasági helyzetben is megvédje a családokat, a nyugdíjasokat, a teljes foglalkoztatást, továbbá kivédje a recessziót és év végére egy számjegyűre csökkentse az inflációt.