Kőszegi Farsangfarka 2024

2024. január 31. 17:03
2024. február 13-án jelmezesek lepik el Kőszeg utcáit és épületeit.
A Farsangfarka rendezvény több éves hagyományra tekint vissza Kőszegen, a kőszegfalvi svábok sok mindent megőriztek az őseik földjéről magukkal hozott farsangi szokásokból, sőt a kőszegiek is átvették hagyományaik egy részét.
Kőszegi Farsangfarka 2024
A farsangi vidámság búcsúztatásának szép hagyománya, hogy ilyenkor a város apraja-nagyja jelmezbe bújik, és még egyszer, utoljára jót mulat a Húsvétig tartó 40 napos böjt előtt.
 
A Farsangfarkának nevezett esemény alkalmából az üzletek, éttermek, szolgáltatást nyújtó intézmények dolgozói jelmezben végzik munkájukat E mellett a Fő téren délelőtt a gyerekeknek, délután a felnőtteknek lesz program és jelmezverseny.
 
Fesztiválokra, koncertekre, sport eseményekre, fürdőkbe, kulturális és művészeti programokra jegyek a JEGYVASARLAS.HU oldalon kaphatók.
 
forrás: csodalatosmagyarorszag.hu

Kapcsolódó cikkek

Ingyenes vasárnap a Néprajzi Múzeum Napján

2023. február 23. 13:18
Ingyenes programkavalkádra várja az érdeklődőket a Néprajzi Múzeum március 5-én.
A Néprajzi Múzeum minden évben ingyenes rendezvénnyel idézi fel, hogy 1872. március 5-én igazgatóőrré nevezték ki Xántus Jánost. Xántus az ázsiai expedíciója során gyűjtött hatalmas állattani anyagból, valamint 2500 darabos, párját ritkító borneói etnológiai gyűjteményéből hozta létre a Nemzeti Múzeum Néprajzi Osztályát, amivel lefektette a későbbi Néprajzi Múzeum alapjait.

Először lesz Rembrandt-kiállítás a bécsi Szépművészeti Múzeumban

2024. február 05. 15:53
Bemutatta 2024-es kiállítási programját a bécsi Szépművészeti Múzeum, a Kunsthistorisches Museum, ahol először rendeznek nagyszabású Rembrandt-kiállítást. A várható óriási érdeklődés miatt már most elkezdték a jegyárusítást.
Hatalmas durranással, egy nagyszabású Rembrandt-kiállítással búcsúzik a bécsi Szépművészeti Múzeum, a KHM igazgatónője, Sabine Haag, aki tizenhat éve vezeti a neves kiállítóházat - közölte Bécs város.