Megszűnnek sokak kedvenc élményelemei a gyógyfürdőkben

2024. március 21. 16:43
Tavaly év végén jelentették be, hogy változik a termálfürdőkre, élményfürdőkre vonatkozó szabályozás, amelynek egyik eleme mostantól lép életbe, és ezt már a fürdővendégek is érzékelni fogják, írja a termalonline.hu.
Megszűnnek sokak kedvenc élményelemei a gyógyfürdőkben
A szabályozás ugyanis úgy szól, hogy
 
forgatás alól felmentett medencében kizárólag olyan élményelem üzemeltethető, amelynek hatása csak a vízfelszín alatt érezhető.
 
A szakportál szerint a gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a hagyományos, azaz töltő-ürítő rendszert megtartó medencéknél le kell kapcsolni az élményelemek egy részét.
 
Két gyógyfürdő már tett is ezzel kapcsolatban bejelentést:
 
  • a karcagi Akácliget Gyógy- és Strandfürdő arról tájékoztatta vendégeit, hogy az I-es és II-es gyógymedencéjük vízfelszín feletti élményelemei – nyakzuhany, dögönyöző – nem üzemeltethetők, ezért ezeknek az élményelemeknek a működtetését felfüggesztik;
  • az orosházi Gyopárosfürdő pedig azt közölte, hogy a „kacsás” medencében nem használhatják tovább a vízköpőket.
A termalonline.hu cikkében megjegyzi, a modernebb technológiájú medencéknél továbbra is működhetnek a vízfelszín feletti élményelemek.
 
forrás: sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy település, ahol az utakat a természethez igazítják

2022. november 18. 10:31
Az önkormányzat az út nyomvonalát úgy tervezte, hogy az kikerülje a fákat.
Rácalmás a Duna jobb partján, Budapesttől csupán hatvan kilométerre lévő kisváros. Karnyújtásnyira van a magyar puszta, közel a Velencei-tó, az egykori királyi koronázóváros, Székesfehérvár, a Balaton, de az érdeklődő turista helyben is számos látnivalót talál. A város kiemelt figyelmet fordít környezetére és élővilágára.

Magyarország legnagyobb karácsonyfájává változik a Megyeri-híd

2022. december 22. 11:41
A tavaly év végi ünnepi szezon egyik kiemelkedő eseménye volt, hogy a Magyar Közút karácsonyfává alakította néhány napra az M0-s autóúton található 100 méter magas Megyeri-hidat. Az akció sikere után rengeteg pozitív visszajelzést kapott a közútkezelő, sokan kérdezték, hogy idén is megvalósítják-e ezt az egyedülállónak számító attrakciót.
A társaságnak sok fejtörést okozott, hogyan valósítsa meg a megváltozott gazdasági környezet és az energiatakarékossági irányelvek követésével a Megyeri-híd karácsonyi díszkivilágítását, de megoldották, hogy idén se maradjon ünnepi világítás nélkül a híd. Sőt, idén mind a két pilon zöldbe borul a következő két hétvégén.