Nagy üzletnek indult, de lehet, hogy bukás lesz belőle

2023. október 11. 16:54
Csökken az érdeklődés a húshelyettesítők iránt?
 
Idén váratlan nehézségek merültek fel a nem állati eredetű húshelyettesítők (laborhús) egyik legnagyobb előállítójának, az amerikai Beyond Meat vállalat gazdálkodásában. A problémák miatt a cég júliusban kénytelen volt a felére csökkenteni jegyzett tőkéjét, ami gyakorlatilag tőzsdei terveinek kudarcát jelenti – írja az agrarheute.com.
 
Nagy üzletnek indult, de lehet, hogy bukás lesz belőle
A 2019-ben a nagy reményekkel induló és feltűnően magas nyereséget és növekedést elérő cég, adósságai jelenleg már messze meghaladják a bevételeit, ami akár csődközeli helyzetnek is tekinthető.
 
A válságos helyzethez főleg a termelési költségek drasztikus emelkedése és a fogyasztók laborhústól való részbeni elfordulása vezetett. A fogyasztók csökkenő érdeklődését más európai és tengerentúli hasonló terméket gyártó cégek nehézségei is igazolják. Bár a forgalom visszaesését nem lehet egyértelműen és kizárólag a kereslet csökkenésének számlájára írni, mivel abban az általános élelmiszer-infláció is komoly szerepet játszhatott.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Olcsóbb lesz egy alapvető élelmiszer

2023. január 30. 13:19
Megindultak a gabonaszállítások Ukrajnából, ennek köszönhetően pedig csökken a búza ára idehaza. A Gabonaszövetség tagozati elnöke az RTL Híradójának arról beszélt, hogy emiatt öt százalékkal csökkentik a liszt árát februártól.
 
A KSH adatai szerint már múlt hónapban átlag 900 forintot kértek egy kiló fehér kenyérért, kétszer annyit, mint egy évvel korábban – idézi fel az RTL, a csatorna szerint azonban a következő hetekben fordulat várható - írta meg az Index.
 

Drámai adatok Németország élelmiszer-ellátásának helyzetéről

2023. február 28. 11:23
Németország agrár-élelmiszeripari külkereskedelme rekordértékű negatív szaldót mutat. A negatív szaldó növekedése kétféle veszélyt is rejt magában.
 
A freshplaza.de hírportál cikkének megállapítása szerint, Németország egyre inkább arra hagyatkozik, hogy élelmiszer szükségletét növekvő arányban más országok termeljék meg.