Nagyszabású fejlesztés jön a magyar ivóvízhálózatban

2023. augusztus 07. 12:40
A következő évtized legfontosabb feladata az ivóvízhálózat fejlesztése lesz, az ezzel kapcsolatos állami program kidolgozása már folyamatban van - jelentette be az Energiaügyi Minisztérium víziközmű-ágazatért felelős államtitkára ma Székesfehérváron.
Nagyszabású fejlesztés jön a magyar ivóvízhálózatban
V. Németh Zsolt a Fejérvíz Zrt. állami tulajdonba adásáról szóló integrációs megállapodást lezáró sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy kettősség jellemezte az ágazatot az elmúlt időszakban, mert a nehézkes működés ellenére országos szinten is előrelépés történt a víziközmű rendszerekben.
 
Hozzátette, hogy a lakosság szinte 100 százaléka be van kötve az ivóvízhálózatba és 83 százaléka a szennyvízkezelésbe is, miközben a szennyvíz telepek száma megkétszereződött, s ma már több mint 880 telep működik.
 
Az államtitkár rámutatott, hogy hatalmas, "százmilliárdokban mérhető" fejlesztések valósultak meg a szennyvízhálózatokon, de
 
AZ IVÓVÍZHÁLÓZAT SZINTEN TARTÁSÁRA, FEJLESZTÉSÉRE NEM FORDÍTOTTAK KELLŐ FIGYELMET, EZÉRT A KÖZELJÖVŐBEN EZ LESZ A FÓKUSZBAN.
 
forrás: portfolio.hu
 

Kapcsolódó cikkek

Jelentősen emelkedik a minimálbér

2023. november 16. 17:33
A garantált bérminimum is változni fog.
 
A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) mai ülésén megállapodás született a munkaadók és a munkavállalók között. A felek több pontban megegyezésre jutottak, köztük abban, hogy a legkisebb keresetek már 2023 decemberében emelkedhetnek: