Rómából 2 óra 45 perc alatt száguld Milánóba az új expresszvonat

2023. február 17. 11:41
Az olasz állami vasúttársaság új nagysebességű vonatjáratot indított, amely 2 óra és 45 perc alatt köti össze Rómát és Milánót. Az eddigi leggyorsabb csatlakozás 2 óra 59 perc volt, így az új expresszvonat lesz a leggyorsabb összeköttetés a két nagyváros között.
A többi olasz szuperexpresszhez hasonlóan Frecciarossa márkanév alatt közlekedő közvetlen járatok elkerülik mindkét város főpályaudvarát, a vonatok Rómában a Tiburtina, Milánóban pedig a Rogerodo állomásokról indulnak. A nagyvárosok külső részein található két vasútállomásról tömegközlekedéssel könnyen elérhető mind Milánó, mind Róma központi része.
Rómából 2 óra 45 perc alatt száguld Milánóba az új expresszvonat
Az Olasz Államvasutak közleménye szerint a városközpontok elkerülés javítja a közlekedési integrációt és az intermodalitást, tehermentesíti a főpályaudvarokat és előnyös az utazók számára a szolgáltatás rendszeressége miatt.
 
Egyelőre naponta két járat közlekedik az útvonalon, ezzel már naponta 90 vonat indul Róma és Milánó között – olvasható az inItalia magazine honlapján.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Döntött a MÁV: további korszerű Eurosprinterek érkezhetnek a vasúttársasághoz – azt is sejteni, hogy merre járnak majd

2024. május 08. 16:02
Az Akiemtől bérelt 15 használt Siemens Eurosprinter villamosmozdony esetében kihasználja a vasúttársaság az opció lehetőségét, így még kilenc jármű érkezhet a MÁV-START-hoz.

Hivatalos: kiválasztották a nyertest, a valaha volt legdrágább Duna-híd épül meg Magyarországon, de minden forintját megéri – térkép

2024. április 26. 15:09
Sokat kellett rá várni, de végre megtörtént: kihirdették a győztest és kiderült, ki építheti meg az új Duna-hidat Mohácsnál. Minden idők egyik legnagyobb összegű beruházásáról van szó, de sokkal több minden épül majd meg, mint pusztán a 21. dunai átkelő Magyarországon. Itt van minden részlet, mit kell tudni az új Duna-hídról.