Sertésvirslit hívott vissza a Penny-Market Kft

2023. május 10. 16:11
A Penny-Market Kft. visszahívja a forgalomból a Karát roppanós sertésvirslit nem jelölt szója allergén miatt; a visszahívás valamennyi minőségmegőrzési idejű, 1000 grammos kiszerelésű termékre vonatkozik - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden az MTI-vel.
A hivatal kéri a szójaérzékeny vásárlókat, hogy a MITROS Fleischwaren doo. által gyártott termékeket ne fogyasszák el!
Sertésvirslit hívott vissza a Penny-Market Kft
A Penny Market üzletekbe visszavihető a Karát roppanós sertés virsli, amelynek árát blokk nélkül is visszatérítik.
 
A Nébih oldalán jelezte: az Európai Unióban jogszabály írja elő, hogy az élelmiszerek címkéjén fel kell tüntetni a leggyakrabban allergiát vagy intoleranciát okozó összetevőket, egyebek mellett a glutént tartalmazó gabonaféléket; rákféléket; tojást, halat, földimogyorót, szóját, tejet, dióféléket.
 
Hozzáteszik: túlérzékenységi reakciót legtöbbször fehérjék, és csak az arra érzékeny egyénekben idéznek elő. Az immunválasz lehet azonnali vagy késleltetett reakció, az élelmiszer-allergiák nagy része azonnali. Az allergia leggyakrabban bőrtünetek (kiütés, pirosodás, ekcéma), légzőszervi tünetek (orrfolyás, asztma, rhinitis) és emésztőrendszeri tünetek (hasmenés, puffadás) formájában jelentkezik.
 
forrás: magyarmezogazdasag.hu

Kapcsolódó cikkek

Fontos a magyar termelőknek az élelmiszeripar sikere

2023. október 30. 17:40
A Hungarian Food Business Program eredményeiről és a magyar termékek exportteljesítményéről kérdeztük Giczi Gergelyt, az AMC ügyvezető-helyettesét.
 
Az idei OMÉK-on több mint száz külföldi beszerző találkozott 46 magyar exportképes vállalkozással és közel ezer tárgyalást folytattak le egymással a Hungarian Food Business Program keretében. Az exportfejlesztési program eredményeiről Giczi Gergellyel, az Agrármarketing Centrum ügyvezető-helyettesével, a program házigazdájával beszélgettünk.

Kettős mérce uralkodik a baromfi piacán?

2024. május 16. 17:59
Az EU önellátó baromfitermékekből, nincs szükség a kétes eredetű importra.