Új sípálya várja a síelőket a magyar-román határ mellett

2024. január 26. 15:27
Sípálya nyílt vasárnap, jan.21.-én az északnyugat romániai Szatmár megyében, a határ közelében lévő Lunaforráson. A pálya leginkább a közepes nehézségű lejtőket kedvelő, középhaladó és haladó síelőket várja.
Új sípálya várja a síelőket a magyar-román határ mellett
A pálya hossza 2100 méter, szélessége körülbelül 50 méter, területe 9,5 hektár. A pálya modern ülőfelvonóval, éjszakai világítással és műhó-előkészítő rendszerrel is rendelkezik, amely az egész szezonban optimális síelési feltételeket biztosít. A felvonó óránként 800 fő szállítására képes - közölte a helyi hírportálra hivatkozva a Travelo.
 
A Gutin-hegység nyugati lejtőin, az 1200 méteres Kisköves-csúcs lábánál és a Tálna patak felső folyásánál található síkomplexum 8,5 km-re található Avasfelsőfalu városától, és január 21-től, vasárnaptól minden nap 9 és 16 óra között várja a síelőket.
 
A lap tájékoztatása szerint a lunaforrási üdülőövezet kiépítése valamikor a 2000-es évek elején vette kezdetét. Az évek folyamán szálláshelyek és éttermek nyíltak meg a térségben, ám ezek elsősorban nyáron üzemeltek, mert a sípályára mostanáig várni kellett.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Átadták Hajdúszoboszló felújított sétálóövezetét

2022. november 22. 15:35
Befejeződött Hajdúszoboszló sétálóövezetének a rekonstrukciója; a felújított Szent István parkot és Mátyás király sétányt pénteken adták át a városlakóknak és a turistáknak.
 
Az átadó ünnepségen Czeglédi Gyula polgármester jelezte: a beruházás több mint kétmilliárd forint vissza nem térítendő támogatásból, önerő nélkül készült el, amiért köszönetet mondott a kormánynak.Elmondta, hogy tavaly készült el a Hungarospa strand prémium zónája, ami új lendületet adott a turizmusnak, ezt várják a most elkészült beruházástól is.
 
Juhász Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmusszakmai igazgatója azt mondta, a jelentős vendégforgalmat produkáló Hajdúszoboszlónak vezető szerepe van a hazai turizmusban.

Drágulnak az autópálya-matricák 2023-ban

2023. január 02. 14:13
A 2023. január 1-jétől érvényes országos éves autópálya-matricáért személygépkocsik esetében 49.190,- forintot kell fizetni, mintegy 5 százalékkal többet az idei 46.850,- forintnál, a jövő évi éves megyei matricák ára pedig 5.720,- forint az idei 5.450,- forint után.
A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. oldalán közzétett díjtáblázat szerint jelentősebben nő a rövidebb időszakokra szóló jogosultságok ára. A személygépkocsik esetében (D1 díjkategória) a havi matrica ára 8.900,- forint lesz januártól az eddigi 5.210,- forint után, a tíz napig érvényes matrica pedig 5.500,- forintra drágul az idei 3.820,- forintról.