Várgesztesen elkészült a csapadékvíz-elvezető rendszer felújítása

2024. április 09. 16:27
A völgykatlanban fekvő, Komárom-Esztergom vármegyei Várgesztesen az önkormányzat 273 millió forintos uniós támogatásból felújította a csapadékvíz-elvezető rendszert.
Várgesztesen elkészült a csapadékvíz-elvezető rendszer felújítása
A vármegyei önkormányzat projektmenedzsere, Németh-Berencsi Mónika azt közölte az MTI-vel, hogy a község feletti víztározót kitisztították, így kevesebb hordalék kerül a Gesztes-patakba, valamint elvezették a tó gátját és az azon átvezető utat áztató vizeket.
Várgesztes csapadékvíz-elvezetésének fejlesztése
A villámárvizek rendszeresen elmosták a falu egyik útkereszteződését, és a víz a környékbeli telkeken folyt át. Ennek megakadályozására a Vár utcában felújították és kiszélesítették a burkolt árkokat, valamint kialakítottak egy csomópontot, ahonnan biztonságosan vezethető tovább a csapadék.
 
agrotrend.hu / MTI

Kapcsolódó cikkek

Benyújtotta a kormány az első számlákat az Európai Bizottságnak

2023. július 27. 14:20
Ha minden jól megy, már októbertől egy számjegyű lehet az infláció - jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón.

Nőtt a munkanélküliek száma, de még mindig 4,7 millióan dolgoznak

2023. január 06. 17:52
Tavaly novemberben a 15–74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 706 ezer fő volt, 29 ezerrel több, mint egy évvel korábban – közölte a Központi Statisztikai Hivatal. A munkanélküliek száma 187 ezer fő volt, vagyis az előző hónaphoz képest 8 ezer fővel többen kerestek állást.
 
A 15–74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 706 ezer fő volt 2022 novemberében, 29 ezerrel több, mint egy éve – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).