Zarándokhely lett a Mátra legszebb útja

2024. március 21. 16:22
A Gyöngyöstarján jelképévé vált vérszilva-fasort fokozottan védik.
Országszerte virágba borultak a vérszilvafák, köztük a Gyöngyös és Gyöngyöstarján között található út két oldala is. A látvány – hátterében a Mátrával – az elmúlt években turistacsalogatóvá, már-már zarándokhellyé nőtte ki magát március közepén.
Zarándokhely lett a Mátra legszebb útja
Így történik ez ebben az esztendőben is. Az Agria TV közösségi portálon közzétett információja szerint március 17-én látogatók sokasága kereste fel a virágzó fák okán az ország legszebb útjaként is emlegetett helyszínt, ahol a fotók készítése kapta a főszerepet.
 
Köszönjük, hogy minket választottatok kirándulási célpontul! Bízunk benne, hogy szívetek-lelketek megtelt a virágzó fasor látványával - írták a Facebookon a gyöngyöstarjániak.
 
A Gyöngyöstarján jelképévé vált vérszilva-fasort fokozottan védik, hiszen a falu egyik ékköve. A fák állapotát rendszeresen ellenőrzik, nagy figyelmet fordítanak ápolásukra, gondozásukra.
 
A fákat a rendszerváltás után ültette a helyi Faluszépítő Egyesület, 2016-ban a fasor bekerült a település értéktárába.
 
forrás: sokszinuvidek24.hu

Kapcsolódó cikkek

Már látogatható a Csontváry 170 című kiállítás Pécsen

2023. augusztus 14. 18:03
170 éve született Csontváry Kosztka Tivadar, az évfordulóra a Szépművészeti Múzeum-Magyar Nemzeti Galéria és a pécsi Janus Pannonius Múzeum közös kiállítással készült.
A Csontváry 170 időszaki tárlat a fővárosi kiállítás után november 5-ig a pécsi Janus Pannonius Múzeum (JPM) Csontváry Múzeumban tekinthető meg. A hazatérő remekművekkel együtt jött még pár olyan ikonikus festmény is, amelyeket most először lehet megcsodálni Pécsen.

Zöld utat kapott a tatai Öreg-tó szabadstrandja

2023. április 04. 15:20
Pályázatot ír ki az önkormányzat az Öreg-tó partjára tervezett szabadstrand üzemeltetésére, amelynek kialakítását már évek óta tervezi. A terület átjárhatósága továbbra is biztosítva lesz.
 
A tatai önkormányzat már évek óta tervezi egy strand kialakítását, bár már többször elhalasztották a munkálatokat. A szerdai képviselő testületi ülés egyik napirendi pontja is azt támasztja alá, hogy a terv mellett még mindig kiáll az önkormányzat. A szabadstrand üzemeltetésére szeretnének kiírni pályázatot – figyelt fel rá a KEMMA hírportál.